Home / Security / Keeper Wachtwoordmanager

We zijn met z’n allen online steeds actiever. Banken verplichten ons online te bankieren, communicatie met de overheid verloopt steeds meer (alleen) digitaal en we kopen ook steeds meer online. Voor alle webshops, e-mail, toegang tot bank en overheid e.d. heb je een account nodig. In het verleden was het voldoende om dit account te beveiligen met een wachtwoord en in veel gevallen gebruikte je overal (ongeveer) hetzelfde wachtwoord voor. Die tijd is wel voorbij.

Cybercriminelen zijn steeds actiever en professioneler. Ze delen en verkopen buitgemaakte informatie waaronder dus lijsten met e-mailaccounts, wachtwoorden en betalingsgegevens. De kans dat er gegevens van jou bekend zijn bij cybercriminelen is gewoon erg groot. 

Uit verschillende onderzoeksrapporten, waaronder het Verizon Data Breach Investigation Report, blijkt dat in 82% van de geslaagde cyberaanvallen er een menselijke oorzaak is. In 63% van die gevallen hebben cybercriminelen toegang tot de accountgegevens van één of meerdere mensen binnen een organisatie. 

Het beschermen van je online identiteit is dus ontzettend belangrijk en over het algemeen redelijk eenvoudig te realiseren.

De volgende maatregelen zou je in elk geval moeten nemen: 

 • Maak gebruik van lange wachtwoorden met verschillende karakters
  Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en bijzondere tekens om je wachtwoord samen te stellen. Hoe langer een wachtwoord is en hoe meer verschillende (soorten) tekens deze bevat hoe langer het duurt voordat dit wachtwoord kan worden gekraakt.  
 • Gebruik voor ieder account een uniek wachtwoord
  Heb je voor ieder account een uniek wachtwoord en wordt een account toch gehackt dan zijn alleen de gegevens van dat ene account bij de cybercriminelen bekend. Gebruik je overal hetzelfde wachtwoord? Dan liggen de gegevens van al jouw accounts op straat. 
 • Gebruik een wachtwoordmanager om al die verschillende wachtwoorden te onthouden
  Al die unieke wachtwoorden onthouden is natuurlijk niet te doen. Er zijn veilige opties, zoals de wachtwoordmanager van Keeper, om die verschillende wachtwoorden voor jou te onthouden.  
 • Activeer Multi Factor Authenticatie (MFA) wanneer dit beschikbaar is
  Met MFA log je niet alleen in met je gebruikersnaam en wachtwoord maar dien je ook nog een code van je telefoon over te nemen of deze te accepteren voordat je daadwerkelijk toegang krijgt.  

Gebruik een wachtwoordmanager

Wanneer we inzoomen op bovenstaande oplossingen bieden veel online diensten al standaard MFA aan en vereisen zij langere en complexere wachtwoorden. Een wachtwoordmanager is een afzonderlijke dienst echter wel een afzonderlijke dienst die je online leven een stuk eenvoudiger maakt en bovendien zorgt voor een veel betere online veiligheid. 
 
Wij adviseren hiervoor de wachtwoordmanager van Keeper

wachtwoordmanager

Door gebruik te maken van Keeper: 

 • Zijn de accounts van jou en je medewerkers en dus jouw bedrijf beter beschermt tegen cyberaanvallen. 
 • Kan iedereen voor alle accounts eenvoudig lange en unieke wachtwoorden gebruiken. 
 • Heeft iedereen met een account alle wachtwoorden veilig bij zich op zijn/haar smartphone, tablet en computer.
 • Hoef je ‘s morgens maar één keer aan te melden en log je de rest van de dag op alle websites veilig in via KeeperFill. 
 • Krijgen jouw medewerkers ook een Keeper Family licentie waarmee ze hun prive-accounts en die van hun gezinsleden (tot vijf accounts) ook optimaal kunnen beschermen. 
 • Is er een online documentkluis voor je beschikbaar waarin je echt belangrijke bestanden versleuteld kunt bewaren.

Conclusie

Door accounts en online identiteiten beter te beschermen zorg je ervoor dat cybercriminelen het weer een flink stuk lastiger krijgen. De accounts van je medewerkers zijn beter beveiligd en de medewerkers zijn zich bewuster van het feit dat ze veilig met inloggegevens om moeten gaan.  

Kortom: Je bedrijf is beter beveiligd tegen cyberaanvallen door het goed inzetten van een wachtwoordmanager. 

Je zorgt er bovendien voor dat je medewerkers en hun gezin de online identiteit beter kunnen beschermen.

Een beknopte handleiding over Keeper vind je hier.

Wil je meer informatie over Keeper of wil je direct met ons aan de slag om Keeper voor jou en je team in te richten? Neem dan contact op via info@acfbentveld.nl, bel ons op 0527-858585 of vul onderstaand contactformulier in. Dan nemen wij contact met jou op!