Home / Security

Security speelt een steeds belangrijkere rol in het bedrijfsleven en dat zou ook moeten gelden voor jouw bedrijf. Het geregistreerde aantal cybercrime misdrijven is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De wijze waarop cybercriminelen handelen wordt steeds geavanceerder. Daarnaast is ieder bedrijf steeds afhankelijker geworden van een goed functionerende en veilige ICT omgeving. Dat geldt dus ook voor jouw bedrijf!   

“IT Beveiliging is van ESSENTIEEL belang voor ieder bedrijf, dus ook jouw bedrijf!”

Het is tijd voor actie

Door het bedrijfsnetwerk goed te beveiligen tegen bedreigingen van buitenaf voorkom je dat de werkzaamheden stil komen te liggen. Dit geldt natuurlijk ook voor de cloud omgeving en de systemen waarop je werkt. Daarnaast voorkom je met een goede beveiliging dat je bedrijfsdata wordt gestolen of onbruikbaar wordt gemaakt. Wat zijn bij jouw bedrijf de consequenties wanneer je geen toegang meer hebt tot je bestanden of een deel van je data wordt gestolen?

Beveilig jouw bedrijf tegen cybercriminaliteit

Een goede beveiliging begint met een goede Endpoint Security maar dat is lang niet meer voldoende. Multi Factor Authenticatie, Data Leakage Prevention, Update & patchmanagement en een goed wachtwoordenbeleid zijn voorbeelden van oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat jouw bedrijf veiliger is tegen cybercriminaliteit. En dan mag je natuurlijk een back-up niet vergeten!

Door verschillende oplossingen met elkaar te combineren kunnen wij voor ieder bedrijf een passende ICT Security oplossing op maat bieden. Natuurlijk werken we ook samen met betrouwbare partners voor een optimale beveiliging van jouw ICT omgeving. 

Security

Veilig werken met ACF Protect

ICT Security wordt vaak als kostbaar ervaren en wanneer je de zaken echt uitgebreid aanpakt dan kan het inderdaad vrij kostbaar worden. Maar niet voor ieder bedrijf is een extreem uitgebreide ICT beveiligingsoplossing nodig. Soms is een goede Endpoint Protection en Update & Patchmanagement van de systemen voldoende om ervoor te zorgen dat jij en je collega’s veilig kunnen werken.  

Om de verschillende oplossingen overzichtelijker te maken hebben we de ACF Protect pakketten ontwikkeld. In de verschillende ACF Protect pakketten worden belangrijke IT beveiligsoplossingen gecombineerd zodat je voor een vast bedrag per maand jouw werkplek(ken) goed beveiligd.

De ACF Protect pakketten zijn goed te combineren zodat jij een op maat gemaakte beveiligingsoplossing voor jouw bedrijf creëert.

Lees hier meer over ACF Protect.  

Voorkomen is beter dan genezen - maar soms is genezen nog de enige oplossing

Voorkomen van een cybersecurity incident is natuurlijk altijd beter dan het genezen ervan. Door gebruik te maken van de juiste beveiligingsdiensten en -producten en je systemen up-to-date te houden kun je veel ellende voorkomen. Helaas is een incident niet altijd te voorkomen.

Cybercriminelen gebruiken steeds geavanceerdere methoden om bedrijven aan te vallen dus de kans dat het een keer misgaat is aanwezig. (Zo kun je bijvoorbeeld een besmette website bezoeken, een verkeerd linkje aanklikken of per ongeluk een besmette bijlage openen). Maak je voor al je accounts gebruik van hetzelfde wachtwoord dan zijn al je accounts kwetsbaar zodra het wachtwoord bekend is. Wij adviseren dan ook om voor al je accounts andere wachtwoorden te gebruiken en deze wachtwoorden op te slaan in een veilige wachtwoordmanager.

Als bedrijf wil je dan kunnen terugvallen op een goede back-up, bij voorkeur een back-up op een externe locatie.

Is een bepaalde applicatie of bepaalde data cruciaal voor de voortgang van je bedrijf en is het nodig dat deze applicatie of deze data snel weer beschikbaar is dan is Disaster Recovery de oplossing voor jouw bedrijf. Binnen een afgesproken tijd is de applicatie (of wanneer dit vereist is de gehele omgeving) via een alternatieve infrastructuur in de cloud beschikbaar en is het verlies aan data beperkt tot een vooraf afgesproken maximale periode.

Is Disaster Recovery voor jouw bedrijf de oplossing om dataverlies te voorkomen? Check het hier!

Help je collega's jouw bedrijf te beschermen

Maar al die technische oplossingen zorgen er niet voor dat je collega’s per ongeluk eens het verkeerde linkje aanklikken of informatie op de verkeerde website invullen.
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in meer dan 70% van de geslaagde aanvallen een menselijke fout de uiteindelijk oorzaak is. Soms worden ze veroorzaakt door onoplettendheid of onachtzaamheid. Maar in veel gevallen zijn medewerkers onvoldoende getraind om incidenten te  voorkomen of tegen te houden, waardoor de systemen en data risico lopen.

Een Security Awareness programma is de aangewezen manier om je collega’s bij te brengen hoe ze jouw bedrijf en data beter kunnen beschermen. Een doorlopend programma met regelmatig terugkerende items en thema’s zorgt een nog hogere bewustzijn onder je collega’s en daardoor een nog betere bescherming.

Juist hiervoor hebben we met een externe partner een Security Awareness Programma opgesteld. Klik hier voor meer informatie over ons Security Awareness Programma of om onze informatieflyer te downloaden.