Home / Security / Security Awareness

Het midden- en kleinbedrijf heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet in digitalisering en maakt steeds meer en handiger gebruik van ICT oplossingen. Door deze ICT oplossingen is veel werk eenvoudiger geworden en kan het sneller worden uitgevoerd. Hierdoor werken jouw collega’s sneller en efficiënter.

Een nadeel van deze digitalisering is dat bedrijven en instellingen ook steeds afhankelijker zijn geworden van de beschikbaarheid van hun ICT omgeving. Een geslaagde ransomware-aanval kan flinke nadelige gevolgen hebben voor een bedrijf. Er zijn dan ook verschillende technische oplossingen die de kans op een geslaagde ransomware-aanval aanzienlijk kunnen verkleinen. Daarnaast zijn er technische maatregelen die ervoor kunnen zorgen dat een bedrijf snel weer online is na een geslaagde aanval.

Technische maatregelen zijn niet altijd voldoende

Maar al die technische oplossingen zorgen er niet voor dat je collega’s per ongeluk eens het verkeerde linkje aanklikken of informatie op de verkeerde website invullen.
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in meer dan 70% van de geslaagde aanvallen een menselijke fout de uiteindelijk oorzaak is. Soms worden ze veroorzaakt door onoplettendheid of onachtzaamheid. Maar in veel gevallen zijn medewerkers onvoldoende getraind om incidenten te  voorkomen of tegen te houden, waardoor de systemen en data risico lopen.

Het is noodzakelijk om je collega’s bij te brengen hoe ze jouw bedrijf en de data beter kunnen beschermen. Een eenmalige training hierin werkt aantoonbaar maar is slechts voor een korte periode effectief. Met een doorlopende security awareness programma worden je collega’s regelmatig geïnformeerd en getest. Hierdoor blijft hun kennis op een hoger niveau en is de kans op een geslaagde ransomware aanval binnen jouw bedrijf aanzienlijk kleiner.

Security Awareness

Security Awareness Programma van ACF Bentveld

Juist hiervoor hebben wij, samen met een externe partner, een Security Awareness Programma ontwikkeld die geschikt is voor ieder MKB-bedrijf. Met webinars, korte instructiefilms, informatie posters en -brochures, quizen en zelfs phishing simulaties worden jouw collega’s regelmatig geïnformeerd en getest. Zo blijven ze op de hoogte en blijven ze alert op cyberaanvallen. De collega’s herkennen sneller spam en phishing.

Samen met alle technische maatregelen zorg je hiermee voor een nog veiligere ICT omgeving.

Download via onderstaande knop onze informatieflyer of neem contact met ons op via 0527-858585 of het contactformulier.

Download de brochure