Home / Cloud / Microsoft 365 / Microsoft Teams

Slimmer samenwerken met Microsoft Teams

Microsoft is de krachtige hub voor teamwerk die chat, videogesprekken, bestanden en apps combineert in een gedeelde werkruimte.  

Met andere woorden betekent dit dat Teams je binnen Microsoft 365 mogelijkheden biedt om slimmer samen te werken. Zo kun je binnen Teams bijvoorbeeld chatten, bellen, meetings houden en bestanden (files) delen. Ook kun je samenwerken binnen de apps die je in de Teams omgeving zet. Teams werkt op ieder apparaat, dus ook op je smartphone en tablet.  
  
In Teams is het mogelijk meerdere projecten (of Teams) aan te maken zodat bijna alle communicatie over dat Project binnen Teams uitgevoerd kan worden.  

“Eén locatie voor alle projectcommunicatie, -documentatie en -planning.”

Realtime samenwerken in de zelfde documenten

Met Microsoft Teams kun je op een nieuwe en veilige manier samenwerken in dezelfde documenten. Je kunt gebruik maken van dezelfde planning en samenwerken met dezelfde aantekeningen. Communiceren via Chat, (video-)gesprekken of online vergaderingen, het is allemaal mogelijk.  Ook zijn er mogelijkheden om Webinars te geven en je scherm te delen.  

Het hart van jouw werkplek

De ontwikkelingen van Teams gaan snel. Met grote regelmaat worden nieuwe functies aan het product toegevoegd. Zo komt er binnenkort een update waarbij Outlook en Teams nog beter met elkaar gaan samenwerken en kunnen chats met collega’s ook als privé worden gemarkeerd.  

Veel externe applicaties kunnen direct gekoppeld worden aan Teams zodat Teams echt het hart van jouw werkplek wordt. Zowel op je vaste werkplek als op je mobiele apparaten.  

Ook slimmer samenwerken? Plan via onderstaande knop een vrijblijvend adviesgesprek!

Werk je al met Teams of ben je net begonnen en op zoek naar een goede handleiding van Microsoft Teams – download deze hier!