Home / Actueel / Altijd online met back-up een internetverbinding

Als MKB-ondernemer weet je hoe belangrijk een goede, stabiele internetverbinding is. Je wilt immers altijd online kunnen zijn.  Je wilt kunnen communiceren met je klanten, leveranciers en medewerkers en je bedrijfsprocessen, die zich ook steeds meer verplaatsen naar online-diensten, ongehinderd kunnen uitvoeren. Maar wat als je internetverbinding uitvalt? Dan loop je het risico op omzetverlies, reputatieschade en ontevreden klanten. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Internetverbinding

Een betrouwbare internetverbinding via een betrouwbare provider is van cruciaal belang. Wij werken al jaren samen met KPN voor het leveren van betrouwbare internetverbindingen voor jouw bedrijf. In de Noordoostpolder is (bijna) overal glasvezel beschikbaar en gelukkig wordt deze stabiele breedbandverbinding op steeds meer plaatsen gemeengoed. Met glasvezel via ACF Bentveld heb je een supersnelle en stabiele verbinding, een verbinding die (bijna) altijd beschikbaar is.

Er kan echter altijd wat met een internetverbinding gebeuren. Kabels kunnen door (graaf)werkzaamheden kapot getrokken worden of andere invloeden van buitenaf zorgen ervoor dat een internetverbinding niet beschikbaar is.
Wil je echt honderd procent zekerheid hebben dat jouw bedrijf altijd online is dan zorg je voor een back-up internetverbinding.

Back-up internet

Een back-up internetverbinding wordt gerealiseerd via een manier waarop je standaard internetverbinding niet werkt. Heb je bijvoorbeeld een glasvezelverbinding dan is een back-up lijn via diezelfde glasvezelverbinding niet logisch. Immers: trekken ze de kabel stuk tijdens graafwerkzaamheden dan liggen beide glasvezelverbindingen eruit. In dit soort gevallen kun je kiezen voor een back-up verbinding via VDSL maar een nog betere optie is een back-up verbinding via 4G of 5G. Hiermee plaats je een data-simkaart in de daarvoor geschikte router en deze router wordt zodanig geconfigureerd dat de verbinding automatisch via de simkaart loopt wanneer de standaard verbinding niet meer werkt.

Een andere optie is de innovatieve satellietinternetdienst van Starlink. Met Starlink heb je overal ter wereld toegang tot internet en deze verbinding kun je perfect gebruiken als back-up verbinding voor jouw bedrijf. Het klinkt misschien een beetje te ‘verkoperig’, maar: We hebben het zelf ook! Op het dak van ons pand staat een ontvanger van Starlink en zodra onze vaste glasvezelverbinding eruit valt neemt Starlink de verbinding automatisch over. Snel, veilig en altijd bereikbaar. Dat wil jij toch ook!?

Meer informatie over Startlink vind je op https://www.starlink.com

Kortom, wij zorgen ervoor dat jij altijd verbonden bent met de wereld, zonder zorgen en zonder gedoe. Kortom, wil je meer weten over onze oplossing? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We vertellen je graag hoe we jouw bedrijf kunnen helpen om online succesvol te zijn.