Home / Actueel / De NIS2 komt eraan! De nieuwe wetgeving voor een betere cybersecurity in de EU

In een tijdperk waarin digitale technologieën de kern vormen van ons dagelijks leven en ook van de bedrijfsvoering van bijna alle bedrijven is cybersecurity van cruciaal belang. Nog steeds zijn er bedrijven en organisaties waarbij cybersecurity onvoldoende aandacht krijgt. De Europese Unie heeft dan ook besloten dat er een aangepaste wetgeving, de NIS2, benodigd is om ervoor te zorgen dat belangrijke – en essentiële sectoren zichzelf (veel) beter gaan beschermen tegen cybercriminaliteit.

Weer een nieuwe wetgeving. Is dat nou echt nodig?

Hoewel veel bedrijven tegenwoordig meer aandacht besteden aan een goede ICT-beveiliging zien ook wij dat het nog veel beter zou moeten. Dit geldt voor MKB-bedrijven maar ook voor grotere organisaties waaronder organisaties die van cruciaal belang zijn voor  ons dagelijks leven.

Het kan dus allemaal een stuk beter en de invoering van de NIS2 moet daar voor gaan zorgen. Hoewel verschillende branches en sectoren buiten de NIS2 zullen vallen vormt de wetgeving een mooie handleiding om de beveiliging van ook die branches en sectoren naar een hoger niveau te tillen.

Dus hoeft jouw bedrijf niet aan de NIS2 te voldoen? Ga wel met deze wetgeving, of in elk geval de genoemde maatregelen, aan de slag.

NIS2

We begrijpen dat het doorlezen van zo’n wettekst niet het leukst is om te doen. Daarom hebben wij dat voor jou gedaan!

Deze tekst hebben we samengevat in een informatiegids. Daarin zijn de verschillende sectoren en branches uitgewerkt en de basismaatregelen (ook onderschreven door het NCSC) beschreven. Download via onderstaand knop de informatiegids.

Download NIS2 informatiegids

Heb je vragen over de NIS2 of wil je nog meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Neem contact met mij op