Home / Actueel / MFA gaat veranderen voor jouw Microsoft 365 account

Multi Factor Authenticatie (MFA) is een essentiële stap in de beveiliging van je account(s) en dus ook je bedrijfsgegevens in bijvoorbeeld Microsoft 365. Wij adviseren dringend om MFA dan ook te activeren op alle accounts die je gebruikt.

Wanneer je MFA op Microsoft 365 hebt ingeschakeld en je gebruikt de Microsoft Authenticator App voor die extra authenticatie dan krijg je op je smartphone een melding of je een aanmeldpoging wilt toestaan. Handig en snel maar helaas gebeurt het dat een medewerker op Toestaan klikt terwijl diegene niet zelf aanmeld. Hierdoor heeft iemand anders toegang tot het Microsoft 365 account met alle verstrekkende gevolgen van dien.

Microsoft heeft aangekondigd dat per 8 mei 2023 de authenticatiemethode via de Authenticator App gaat veranderen. Vanaf dat moment zul je een Nummerkoppeling dienen te gebruiken om via MFA aan te kunnen melden.

Bij het inlogvenster op het apparaat waarop je probeert aan te melden staat een nummer en in de MFA-app dien je dit nummer aan te klikken voordat je aan kunt melden. Net zo snel als de huidige methode maar wel een stuk veiliger.

Onderstaand een afbeelding van de melding zoals je deze op de computer en vervolgens op je smartphone zult ontvangen zodra deze authenticatiemethode actief is.

MFA Microsoft 365

Meer informatie hierover kun je vinden op de website van Microsoft

Heb jij vragen hierover of loop je tegen problemen aan? Neem dan contact op met de Servicedesk van ACF Bentveld.