Home / Actueel / Gebruik je nog Windows 7? Tijd voor een overstap!

Gebruik je nog Windows 7? Tijd voor een overstap op Windows 10!

Nog een maand en dan stopt de ondersteuning op Windows 7. Vanaf 14 januari 2020 komen er geen beveiligingsupdates meer uit voor het populaire besturingssysteem waardoor het onveilig wordt om nog langer te gebruiken. Ook zal Microsoft geen ondersteuning meer bieden op het besturingssysteem.

Langer gebruik blijven maken van Windows 7 is onverstandig. Cybercriminelen zullen misbruik gaan maken van fouten en kwetsbaarheden in de software. Als gebruiker van een computer met Windows 7 wordt je kwetsbaarder voor virussen, malware en spyware. Je kunt er uiteraard op hopen dat je geen problemen krijgt maar dat is onverstandig.

Wat nu?

Overstappen naar Windows 10 is eigenlijk de meest verstandige keuze die je kunt maken. 99% van de Windows 7 applicaties werken ook gewoon op Windows 10 waardoor je ook na de overstap kunt blijven werken met de voor jou vertrouwde programma’s.*

*Controleer altijd bij de leverancier van de software of jouw versie van hun programma ook nog gaat werken met Windows 10.

Overstappen verplicht?

Als bedrijf ben je eigenlijk haast wel verplicht over te stappen op een nieuw besturingssysteem wanneer je nog gebruik maakt van Windows 7. Indirect wordt er vanuit de AVG (privacy wetgeving actief sinds 25 mei 2018) voorgeschreven dat wanneer een bedrijf persoonsgegevens verwerkt dit dient te gebeuren met up-to-date software. Wanneer je gebruik maakt van Windows 7 voldoe je dus niet meer aan die eis.

Daarnaast is Windows 10 gewoon veiliger in gebruik dan de voorgaande besturingssystemen van Microsoft. Zeker in combinatie met de juiste hardware, zoals een Microsoft Surface of HP computer of laptop, is Windows 10 momenteel het meest gebruiksvriendelijke en veilige besturingssysteem voor de zakelijke gebruiker.

Maak je nog gebruik van Windows 7 dan is nu echt wel het moment gekomen om over te stappen.

Neem contact met ons op om nog voor 14 januari 2020 over te stappen op een modern apparaat voorzien van de juiste beveiligingsmaatregelen en Windows 10.

 

Natuurlijk kun je ook bij ons langs komen op onze nieuwe locatie om de mogelijkheden voor jou door te nemen.

Contactformulier