Home / Actueel / Wat doe jij met je oude ICT-apparaten en toners?

Waarschijnlijk ben je bekend met dit fenomeen of heb je er zelf een: een kast, lade of plank vol met oude laptops, smartphones en/of tablets. Na jarenlang verzamelen van deze apparaten, begint de opslagruimte aardig vol te raken. Maar wat moet je nu eigenlijk doen met die oude spullen?

Bij ons kun je je oude ICT-hardware inleveren en wij zorgen ervoor dat deze op een verantwoorde manier wordt gerecycled of zelfs hergebruikt. We werken samen met twee verschillende stichtingen die zich bezighouden met het duurzaam verwerken van oude apparatuur. Hierdoor krijgt je oude hardware nog een tweede leven en draag je bij aan een circulaire economie.

Iedereen verdient toegang tot technologie!

Technologie is niet meer weg te denken uit de maatschappij, onze woonkamers, scholen en natuurlijk bedrijven. Daarom vinden wij ook dat iedereen de beschikking zou moeten kunnen hebben over een apparaat als een iPad, laptop of computer. Ook de gezinnen die het financieel lastiger hebben en daardoor dergelijke (vaak) dure apparatuur niet kunnen aanschaffen.

Stichting Techeveryone streeft hetzelfde doel na en dat is waarom wij een samenwerking met deze stichting zijn aangegaan.

Meer weten over Techeveryone? Kijk op hun website: www.techeveryone.nl of hun Facebookpagina.

Ieder kind moet kunnen sporten

Voor veel kinderen in Nederland is regelmatig sporten niet vanzelfsprekend door financiele of fysieke uitdagingen. En sporten is juist zo belangrijk! Het ontwikkeld zelfvertrouwen, samenwerken en discipline en daarnaast is het natuurlijk nog gewoon ontzettend gezond en leuk om te doen!

Ieder kind moet wat ons betreft dan ook kunnen sporten.

Naast dat wij verschillende sportverenigingen in de regio sponsoren doneren wij ook afgeschreven hardware aan Stichting IT4Kids. IT4Kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt (namens de donateur) de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die deze kinderen een structurele sportkans geven.

Projecten als de Sven Kramer Academy, HiRo, de Esther Vergeer Foundation en de Ajax Foundation zorgen ervoor dat jongeren, ook al hebben ze te maken met financiële of fysieke uitdagingen regelmatig kunnen sporten.

Meer weten over IT4Kids? Kijk op hun website: https://www.it4kids.com/

Jouw oude toners zorgen voor een lach!

Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect.

Bij ACF Bentveld verzamelen we toners en inktcardridges en daarmee steunen wij CliniClowns. Naast dat het beter is voor het milieu zorgen wij er zo (samen met jullie) voor dat er nog meer zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie even kunnen worden afgeleid en zich zo weer even blij en gelukkig kunnen voelen.

Want een glimlach is zo verschrikkelijk belangrijk!

Heb jij oude ICT-apparaten of toners in een kast, la of doos die liggen te verstoffen. Apparaten zoals een iPad, smartphone, laptop of computer en waarvoor jij echt de bestemming niet meer weet? Breng ze dan langs bij ACF Bentveld! Samen met Stichting Techeveryone, IT4Kids en CliniClowns zorgen wij ervoor dat deze spullen, op een veilige manier, bij de juiste mensen terecht komen of de restwaarde aan een goed doel wordt gedoneerd.

Samen zorgen we ervoor dat kinderen kunnen sporten of gewoon, net als andere kinderen, toegang hebben tot de digitale wereld.