Home / Actueel / NomaDesk gaat stoppen

NomaDesk werd enkele jaren geleden door ons met regelmaat geadviseerd als Online Cloud Opslagdienst. Het was gebruiksvriendelijk, werkte eigenlijk altijd goed en zorgde ervoor dat jouw bestanden op een veilige manier zowel online als offline werden opgeslagen.

De afgelopen jaren leek de software qua doorontwikkeling stil te staan. Dit werd in onze ogen vooral veroorzaakt door de overnames van de succesvolle opslagdienst. Voor ons was dat al de reden om het niet meer actief aan te gaan bieden en de klanten die erop aan het werk zijn langzamerhand over te zetten naar Microsoft 365 (OneDrive en SharePoint).

Onderstaand tref je informatie aan welke wij onlangs vanuit NomaDesk hebben ontvangen. Ze geven hierbij aan dat de software in de loop van 2023 niet meer wordt ondersteund en op 31 December 2023 niet meer kan worden gebruikt.

Onderstaand de aankondiging van NomaDesk:

Jammer genoeg moeten we u meedelen dat Nomadesk volledig wordt stopgezet in 2023.

De stopzetting gebeurt geleidelijk aan, in verschillende fases:

  • De dienst gaat in maintenance mode vanaf 1 november 2022. Dit betekent dat enkel bestaande klanten nog op het platform zullen kunnen inloggen en werken.
  • Vanaf 1 december 2022 zullen jaarlijkse contractverlengingen niet meer mogelijk zijn.
  • Vanaf 1 november 2023 zullen maandelijkse contractverlengingen niet meer mogelijk zijn.
  • Volledig buiten gebruik worden gesteld op 31 december 2023.

OneDrive For Business is het beste alternatief

Werk je nog met NomaDesk dan heb je het komende jaar nog de mogelijkheid om te switchen naar een andere opslagdienst. Wij adviseren hiervoor OneDrive for Business van Microsoft 365.

Heb je al een Microsoft 365 abonnement? Migreren is dan eenvoudig! We gaan samen kijken welk Microsoft 365 abonnement je hebt en of een ander abonnement nodig is.

Gezamenlijk gaan we bepalen wanneer de bestanden worden overgezet van NomaDesk naar OneDrive en zorgen er natuurlijk voor dat je abonnement wordt stopgezet.

Gebruik je de dienst via ACF Bentveld? Dan heb je hierover reeds bericht ontvangen of zul je deze de komende weken in je mailbox ontvangen.

Wil je niet langer wachten en direct switchen? Neem dan contact op met onze servicedesk via support@acfbentveld.nl of 0527-858585.