Home / Actueel / Werk jij nog met Windows 7? Dan wordt het tijd voor een upgrade!

Werk jij nog met Windows 7? Dan wordt het tijd voor een upgrade!

22 oktober 2009 introduceerde Microsoft een nieuw besturingssysteem – Windows 7. Windows 7 was de opvolger van Windows Vista en groeide in korte tijd uit tot één van de meest succesvolle besturingssystemen van de afgelopen decennia. Op het moment dat Windows 7 werd uitgebracht verklaarde Microsoft dat zij het besturingssysteem tien jaar lang zouden blijven ondersteunen en onderhouden. Die tien jaar zijn bijna voorbij en binnenkort (om precies te zijn 14 januari 2020) loopt de ondersteuning op Windows 7 dan ook af.

Wat betekent het einde van de ondersteuning?

Wanneer je een computer gebruikt met Windows 7 ontvang je vanaf 14 januari 2020 geen beveiligings- en softwareupdates meer. Vanaf dat moment zijn de gegevens en bestanden op jouw computer minder veilig en is Windows 7 onveilig om nog langer te gebruiken. De computer is kwetsbaarder voor virussen, malware en andere beveiligingsrisico’s. Een computer voorzien van Windows 7 zal na 14 januari 2020 nog wel gewoon blijven werken. Wel adviseren wij om gebruik te gaan maken van een nieuw, modern, besturingssysteem zoals Windows 10. Windows 10 wordt constant up-to-date gehouden en is voorzien van een hele reeks beveiligingsmaatregelen.

Kan Windows 10 op iedere computer geïnstalleerd worden?

Niet iedere computer is geschikt voor Windows 10 dus kan het niet op iedere computer worden geïnstalleerd. Daarnaast zijn nieuwe computers vaak krachtiger, stiller en bovendien een stuk veiliger waardoor het mogelijk interessanter is om een nieuwe computer, voorzien van Windows 10, aan te schaffen. Uiteraard is het wel mogelijk om een bestaande computer, wanneer deze geschikt is, te voorzien van een nieuwe Windows 10 licentie.

Wil je overstappen op Windows 10 en ben je benieuwd of jouw computer geschikt is? Neem dan contact op met ACF Bentveld – info@acfbentveld.nl of 0527-858585.