Home / Actueel / Windows 11 – de versie die er nooit zou komen

Enkele jaren geleden is Windows 10 geïntroduceerd. Bij Microsoft was het duidelijk – dit is de laatste Windows versie die ooit gemaakt gaat worden. Windows was af en er zouden alleen nog maar online updates uitgebracht worden om Windows 10 uit te breiden. Daar is het bedrijf op terug gekomen met de aankondiging van Windows 11.

24 Juni jl. werd de nieuwe Windows versie geïntroduceerd als de grootste upgrade van dit decennium.

Updaten of niet?

Een nieuwe versie van Windows is niet altijd even succesvol of in elk geval even praktisch om mee te werken. In dit blog hebben we de eerste nieuwe functionaliteiten al voor je uitgewerkt. De komende maanden houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes rond Windows 11.

Startmenu

Het eerste dat echt opvalt in Windows 11 zijn de nieuwe startknop en het nieuwe startmenu. “Centered on you” is de gedachte vanuit Microsoft – de startknop en het startmenu zijn in het midden van het scherm geplaatst. Gelukkig is dit met enkele muisklikken weer gewoon naar links te verplaatsen😊.

Het startmenu integreert grotendeels met de cloud en Microsoft 365. De veel gebruikte bestanden staan centraal in het startmenu en de belangrijkste apps zijn hier terug te vinden.

Windows 11 Startmenu

Microsoft Teams integratie

Microsoft Teams zit diep geïntegreerd in de nieuwe Microsoft telg. Voortaan ben je direct vanuit de taakbalk verbonden met al je zakelijke én persoonlijke contacten via chat, voice of video. Microsoft positioneert Teams steeds meer als tegenhanger van Zoom en vervanger van Skype. De Teams integratie in de taakbalk versnelt dit proces alleen maar.

Snap Layouts en Snap Groups

Windows heeft al langere tijd de mogelijkheid om vensters naast elkaar te rangschikken en open te klikken. Met Windows 11 wordt deze functionaliteit flink verbeterd. Met Snap Layouts kunnen vensters eenvoudig op verschillende manieren worden geordend. Windows 11 zal deze instellingen voor je onthouden (in Snap Groups). Op deze manier kun je ook later snel en eenvoudig gebruik kunt maken van jouw favoriete layout!

Windows 11 - Snap Group

Android en tablets

Android Apps kunnen in Windows 11 ook geïnstalleerd worden via de Microsoft Store. Deze apps komen uit de Amazon App store en dus niet uit de Play Store – het aanbod van apps is daardoor flink kleiner.

Het gebruik van Windows 11 op tablets (zoals de Microsoft Surface) wordt eenvoudiger. Zo is de taakbalk en het startmenu geoptimaliseerd voor touch controls en worden de knoppen en aanraakdoelen groter gemaakt wanneer de tablet wordt gedraaid.

Gratis Upgrade

De nieuwe versie van Windows is een gratis upgrade voor Windows 10. De verwachting is dat deze vanaf de herfst 2021 beschikbaar komt.

Wil je weten of jouw computer geschikt is voor Windows 11? Neem dan contact met ons op via de knop onderaan deze pagina.