Home / Actueel / Al je aantekeningen en notities altijd bij de hand met OneNote

Je kent het waarschijnlijk wel. Je zit in een vergadering of bespreking met een collega of een klant en maakt ondertussen notities op een kladblokje of op een post-it. Teruggekomen op je werkplek belanden die notities tussen de rest van de papieren op je bureau en na een aantal dagen verdwijnen ze in de prullenbak. De aantekeningen ben je kwijt en in een later gesprek kun je deze niet meer teruglezen.

Dat kan makkelijker met OneNote van Microsoft.

OneNote kun je installeren op je computer, laptop, smartphone of tablet en werkt dus met Windows, Android, MacOS en iOS. Je kunt in OneNote aanmelden met je Microsoft 365 of je Microsoft account (zoals outlook.com of hotmail.com). Wanneer je dit doet heb je op al je apparaten al je aantekeningen beschikbaar.

Heb je geen laptop bij je in een gesprek met een klant dan kun je aantekeningen maken in de OneNote app op je smartphone. Open je later je laptop dan zijn de gemaakte aantekeningen ook in OneNote op je laptop beschikbaar. Je raakt dus nooit je aantekeningen meer kwijt.

En nog een mooi voordeel -> OneNote is GRATIS wanneer je Office of Windows 10/11 gebruikt!

OneNote is eenvoudig onder te verdelen in secties (zoals bijvoorbeeld onderstaand Microsoft 365, Microsoft Azure en Security) en iedere sectie is weer onder te verdelen in Pagina’s (zoals onderstaand bijvoorbeeld MDR, XDR, Phishing en Ransomware).
Hierdoor houd je eenvoudig overzicht en heb je altijd al je aantekening bij de hand!

OneNote in Windows 11

Daarnaast is het mogelijk om aantekeningen te typen of aantekeningen te schrijven met een pen wanneer je smartphone of tablet hierover beschikt.

Ook kun je bestanden, afbeeldingen, tabellen en koppelingen e.d. toevoegen. Je kunt dus ook direct foto’s die je met je smartphone maakt toevoegen aan de aantekeningen.

Al je aantekeningen synchroniseren, zodra je een internetverbinding hebt, met je account en zijn daarna op al je apparaten (waarop je OneNote hebt aangemeld) beschikbaar. Wel zo handig!

Zoals al beschreven is OneNote beschikbaar bij Office en in Windows 10/11. Daarnaast is de app natuurlijk ook gratis te downloaden uit de verschillende app-stores.

Hoe lang blijf jij nog aantekeningen op papier maken en ze vervolgens kwijtraken? 😊

Wil je hulp bij het instellen of inrichtingen van jouw OneNote account? Neem contact op met onze collega’s van de Servicedesk! (support@acfbentveld.nl / 0527-858585)