Home / Actueel / Wijzigingen Microsoft 365 licenties

In maart 2022 worden de licentievoorwaarden van Microsoft voor Microsoft 365 aangepast. Het tarief wijzigt en de manier waarop het abonnement wordt afgerekend verandert. Wij informeren je graag over wat deze wijzigingen voor jou gaan betekenen.

Ik heb nu een maandabonnement, of toch niet?

Veel bedrijven maken gebruik van Microsoft 365 (of Office 365) abonnementen en betalen deze per maand. Ten onrechte wordt er dan van uitgegaan dat het daadwerkelijk een maandabonnement betreft welke ook per maand kan worden opgezegd. Dit klopt echter niet helemaal. Eigenlijk was elk Microsoft 365 abonnement een jaar abonnement met de mogelijkheid deze per maand te betalen. In de voorwaarden van Microsoft staat vervolgens dat er “for the time being” geen boete wordt berekend wanneer tussentijds wordt opgezegd. Vanaf 1 maart 2022 komt daar dus verandering in.

Verbetering

Microsoft heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar programma’s en tools. Zo is Microsoft Teams beschikbaar gekomen en is de functionaliteit ervan de afgelopen twee jaar enorm uitgebreid. Daarnaast heeft Microsoft flinke stappen gezet in de beveiliging van de gehele Microsoft 365 infrastructuur.

Prijsstijging

De kosten voor deze en andere ontwikkelingen bij Microsoft worden nu doorgevoerd in een prijsstijging die globaal varieert van tussen de tien en vijfentwintig procent. Afhankelijk van de licentie(s) die je gebruikt.

Vanaf 1 maart 2022 worden de prijzen van de volgende licenties aangepast:

  • Microsoft 365 Business Basic
  • Microsoft 365 Business Premium
  • Microsoft 365 E3
  • Office 365 E1
  • Office 365 E3
  • Office 365 E5

Prijsprotectie CSP-licenties

Alle CSP-licenties maken gebruik van 12 maanden prijsprotectie vanaf het moment dat deze zijn aangeschaft. Heb je bijvoorbeeld op 1 september 2021 Office 365 E3-licenties gekocht, dan blijven de prijzen op het moment van aanschaf geldig tot en met 31 augustus 2022.

Wat verandert er nog meer?

Tegelijkertijd wordt er een prijsstijging doorgevoerd voor de maandelijkse afrekening van 20%.  Er kan uiteraard ook worden gekozen voor een jaarlijkse afrekening die voordeliger zal zijn – de jaarlijkse afrekening wordt de nieuwe standaard die ook wij zullen hanteren.

Onze klanten krijgen binnenkort bericht over de inhoudelijke wijzigingen voor hun situatie.
Heb je daar nu al vragen over? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel: 0527-858585

Microsoft 365